אתמול נתקע לי האוטו. לא מניע. מכאן והלאה השתלשלות העניינים הרגילה – ביטוח גרירה, המתנה, מוסך. כמה פעמים עשיתי את המסלול הזה בחיי ? עשרים, שלושים אולי יותר, ותמיד הוא מלווה באותה מצוקה שמקורה בבורות העמוקה שלי בכל מה שנוגע למה שקורה מתחת למכסה המנוע. לא בכל יום יוצא לאדם להיות בסיטואציה שהוא בור גמור בה מחד אבל חיב לפעול בתוכה באופן אקטיבי מאידך. פתאום מתגלה, כל פעם מחדש, קשת התחושות שהבורות מייצרת – רגש נחיתות, התאמצות נפשית, ייאוש, אלימות, חשד, פאראנויה. זה נשמע אולי מוגזם אבל זה לגמרי לא. הכל שם. לא בעוצמות הרסניות, אבל מספיק כדי לראות איך כל המנגנון עובד.
והנה בפעם הזאת קרה נס קטן. הבחור שהגיע להניע לי את המכונית התחיל עם כל השאלות הרגילות, שמבחינתו הן טריוויאליות (יש סטארטר ? מגיע דלק למנוע ? הרצועה של האלטרנטור ?) ולי אין לי שמץ של מושג מה לענות עליהן, אבל איכשהו במקום להתדרדר במדרון המוכר התחלנו פשוט לדבר על זה. כלומר על הבורות. סיכמנו, בין היתר, שהכי טוב יהיה להכניס שיעורי חובה של מכונאות בסיסית לתכנית הלימודים בכיתות י"א-י"ב אבל עד אז, היות והוא איש עם תשוקת מנועים ואני איש עם תשוקה להחלץ מבורותי עלתה הקומבינציה הבאה:
נארגן קבוצה קטנה של אנשים שתגיע אליו לחצר במושב, כל אחד עם האוטו הפרטי שלו, נפתח שני שולחנות ארוכים, אחד עם אוכל ואחד עם כלי עבודה ונעשה סדנא מעשית של טיפול מכונאי נמרץ.
אג'נדה ראשונית אפשרית:
- עולמה הקסום של ההצתה – למפות אחת ולתמיד מה שרשרת הארועים שמתרחשת בהצתה, איפה נמצאים הרכיבים הרלוונטיים, מה התקלות האפשריות ומהי סדרת הבדיקות הפשוטה המאפשרת לאתר ולתקן אותן לבד.
- תקלות ברות תיקון עצמי – מה ריאלי לתקן לבד, איך מתקנים, מה חלקי החילוף וכלי העבודה שכדאי להחזיק ברכב וכו'.
התוכנית, כמובן, פתוחה לחלוטין לשינויים לפי צרכי הקבוצה. מעבר לזה בכל פגישה, בזמן העבודה המעשית, כל אחד יוכל גם להקדיש זמן עם המכונאי לברור עניינים ספציפיים שקשורים למכונית שלו. לא גדול ?
מי שרוצה להצטרף מאוד מאוד מוזמן/נת. פשוט לכתוב לי.
בתור אחת שהאוטו המסכן שלה נתקע שוב (!!) לפני כמה ימים, בנסיבות חשודות במיוחד, וכמובן בעיתוי הכי לא מתאים
[צריך לכתוב ספר על כשרון התזמון שלו, נשבעת לך]
ומייד עלו במוחה ההזיות הפרנואידיות הפרועות ביותר, נראה לי שקורס שכזה הוא אכן חיוני בהחלט.
אם כי – הנה הפרנויה עולה שוב – האם אתה בטוח שהמוסכניק שלך מהימן?
האם הוא לא מההם, אתה יודע, הרעים?
איך אפשר להיות בטוח?
אהבתיאהבתי
יש לו אהבה בעיניים.
זה יהיה נפלא אם תוכלי להצטרף לזה.
אהבתיאהבתי
קורס "הכרות עם האוטו" לנשים, כבר אז חשבתי שזה רעיון גדול גם בשביל מי שכמוני יושב ליד ההגה וכששואלים אותו באיזה אוטו הוא נוהג צריך לצאת החוצה ולקרוא מה שם המכונית.
אהבתיאהבתי
שמי dh וגם אני לא מסתדר עם האוטו…(קבוצה: אוהבים אותך dh).
באיזה איזור הקורס, אלכס? תיארת יפה את התחושות.
אהבתיאהבתי
הבחור גר במושב באיזור המרכז. אני אדבר איתו השבוע וננסה לקבוע את הפגישה הראשונה ליום כלשהו בחול המועד.
מיילים לתאום היום המדויק יישלחו לכל מי שהתעניין. על התאריך הסופי תהיה גם הודעה באתר.
אהבתיאהבתי
שלום לכם!
אומנם התאיכים פה עתיקים כבר 2004… אך בכל זאת אני רוצה לומר משהו, כיוון שמה שחיפשתי זה "מכונאות בסיסית"! וזה מה שמצאתי! אני אוהבת מכוניות, אני אוהבת את המכונית שלי (רנו קליאו 2005, והקודמת רנו 5 1991 ואני גאה בהן). אני מודעת לכך שלפעמים אני מזניחה אותה כיוון שאיני יודעת למה היא זקוקה, בכל זאת היא לא מדברת! אז חוץ משמן ומים ואולי עוד כמה דברים טכנים קטנים אני באמת שלא יודעת כלום! ולפעמים קורה שהמכונית זועקת לעזרה עם איזה קול מוזר כשהיא מתעוררת בבוקר והיתי רוצה לדעת מאיפה הוא נובע! היא מנסה לומר משהו רק שאנחנו לא מספיק מודעים להרכב המכונית כדי להבין אותה! כן הייתי שמחה אילו היה איזה אתר שבו יש כל מיני ידיעות על מכונאות בסיסית שכל אדם מפגר היה מבין..! מעניין אם מישהו יראה את ההודעה… שיהיה שבוע טוב בכל מקרה!
אהבתיאהבתי
אבל לסדנא כרגע אין, לצערי, המשך.
ככל שעובר הזמן והמכוניות על הכביש נהיות חדישות ואלקטרוניות יותר נראה לי שהאפשרות להתערב בהן ידנית או להבין אותן בכלל תלך ותפחת ותהפוך לנחנלת המוסכים הממוזגים הגדולים והאנשים בחלוקים. אבל בינתיים נשארו בכל זאת עוד כמה שנים ליהנות.
אהבתיאהבתי